11:07
Плани місії на астероїд окреслили ОАЕ

Об’єднані Арабські Емірати оприлюднили нові подробиці своєї запланованої місії до головного поясу астероїдів, яка схожа на поточну місію NASA. Космічне агентство ОАЕ повідомило, що його місія Еміратів до поясу астероїдів (EMA) запланована на березень 2028 року, пролетівши повз шість астероїдів головного поясу астероїдів, перш ніж прибути до сьомого астероїда у 2034 році.

"EMA є ключовим компонентом національної космічної стратегії ОАЕ і має одну головну мету: створення життєздатних і корисних можливостей для працевлаштування для молодих еміратів для майбутніх поколінь", — сказала Сара Аль Амірі, голова Космічного агентства ОАЕ, повідомляє spacenews

Космічний корабель EMA, названий MBR Explorer на честь шейха Мухаммеда бін Рашида Аль Мактума, правителя Дубая та прем’єр-міністра ОАЕ, важитиме майже 2300 кілограмів на момент запуску та матиме чотири інструменти від американських та італійських партнерів. Агентство повідомило, що понад 50% "загальної контрактної місії" буде розроблено компаніями ОАЕ, але в повідомленні зазначено лише супутникового оператора Yahsat.

Космічне агентство ОАЕ раніше заявляло, що планує розробити астероїдну місію як наступницю марсіанської місії Emirates Mars Mission (EMM) вартістю 200 мільйонів доларів, марсіанського апарату, також відомого як «Надія», який був запущений у 2020 році та продовжує працювати сьогодні. У оголошенні від 29 травня надано найбільше деталей про заплановану місію та її партнерів.

Однак в оголошенні не згадувалося про приблизну вартість EMA. Представник Космічного агентства ОАЕ не відповів на запитання про місію, зокрема про її вартість. Космічний корабель MBR Explorer схожий на космічний корабель НАСА «Люсі», запущений у жовтні 2021 року з місією пролетіти біля двох астероїдів головного поясу та кількох троянських астероїдів, які ведуть і слідують за Юпітером на його орбіті навколо Сонця. Загальна вартість місії «Люсі», включаючи запуск і експлуатацію, становить майже 1 мільярд доларів.

Ця подібність включає використання великих круглих сонячних панелей для забезпечення електроенергією. Завдяки решіткам Люсі діаметром 7,3 метра компанією Northrop Grumman довжина космічного корабля становить майже 16 метрів. Космічне агентство ОАЕ не розголошує розмір масивів або їх виробника, але зазначає, що після розгортання космічний корабель матиме довжину 16 метрів.

EMA матиме вузький період запуску всього три тижні в березні 2028 року для виконання місії. Він пролетить повз Венеру в липні 2028 року та Землю в травні 2029 року, а потім пройде повз астероїди головного поясу Вестервальд, Хімеру та Рококс між лютим 2030 року та січнем 2031 року. Гравітаційна допомога Марса у вересні 2031 року забезпечить ще три обльоти астероїдів 2000 VA28. , 1998 RC76 та 1999 SG6, між липнем 2032 року та серпнем 2033 року.

Місія завершиться зустріччю з астероїдом сьомого головного поясу, Юстицією, у жовтні 2034 року. Він залишатиметься там щонайменше до травня 2035 року, коли він випустить посадковий модуль, щоб приземлитися на поверхню. Космічне агентство ОАЕ повідомило, що спусковий апарат буде створений "стартапом приватного космічного сектору Еміратів", але не розголошує назву цієї компанії чи інші подробиці про спусковий апарат.

Місія має кілька наукових цілей, головною з яких є вивчення походження та еволюції багатих водою астероїдів. Планетологи підозрюють, що Юстиція, яка має надзвичайно червоний колір, могла сформуватися у зовнішній Сонячній системі та пізніше мігрувала в головний пояс.

"Як і у випадку з EMM, нова наука та відкритий внесок наших наукових даних у світову спільноту без ембарго є важливими аспектами EMA", — сказав у заяві Хоор Аль Мазмі, керівник наукової групи EMA.

Місія працюватиме з кількома університетами та організаціями в ОАЕ та інших країнах. Лабораторія атмосферної та космічної фізики Університету Колорадо стане «партнером з передачі знань» щодо EMA, цю роль вона також виконувала з орбітальним апаратом Hope Mars, де підтримувала збірку та тестування космічного корабля. Космічне агентство ОАЕ заявило, що не вибрало постачальника засобів запуску для місії.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 604 | Добавил: adminA | Теги: ОАЕ, астероїд, Місія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close