00:34
По 3000 євро "воєнної компенсації" виплатять деяким українцям

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні, ситуація з правами людини зазнала значних потрясінь, особливо у сфері сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК). У відповідь на цю ситуацію, Уряд та міжнародні організації вживають невідкладних заходів для надання допомоги постраждалим. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами омбудсмена, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україні зафіксовано 303 випадки сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК). Проте, реальна кількість таких злочинів може бути значно вищою.

“Мій Представник з рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів Михайло Спасов входить до складу Наглядової ради Пілотного проєкту з Невідкладних проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом”, — повідомив Лубінець.

Він також додав, що цей проєкт реалізується Глобальним фондом тих, хто пережив насильство. Його основна мета — забезпечити постраждалих від СНПК доступом до невідкладних проміжних репарацій.

Яку компенсацію можуть отримати українці

У рамках Пілотного проєкту 500 постраждалих від СНПК отримають проміжні компенсації в розмірі 3 000 євро. На сьогодні вже 6 осіб звернулися до омбудсмена з бажанням взяти участь у проєкті.

Варто зазначити, що лише зі згоди постраждалих, контактну інформацію передають Глобальному фонду для призначення їм невідкладних проміжних репарацій.

“Мене запевнили, що опрацювання заявок буде конфіденційним та неупередженим”, — запевняє Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Участь у цьому проєкті жодним чином не обмежує право постраждалих отримувати допомогу в інших програмах.

“Звісно, виплата грошової допомоги не зможе розв’язати всі проблеми, однак я закликаю всіх консолідуватися і забезпечити постраждалих підтримкою і допомогою”, — закликав політик.

Куди звертатись для отримання виплат

Особи, які постраждали від насильства, вчиненого військовослужбовцями рф, можуть звертатися до Офісу Омбудсмена. Ми є своєрідним містком між постраждалими від СНПК та організаціями, які надають допомогу:

  •     вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  •     електронна пошта: hotline@ombudsman.gov.ua;
  •     гаряча лінія: 0800501720.

Учасники Пілотного проєкту з невідкладних проміжних репарацій мають можливість отримати необхідну підтримку і допомогу, що стане першим кроком до їхнього відновлення. Особи, які постраждали від насильства, можуть вже зараз можуть звертатися до Офісу Омбудсмена для отримання додаткової допомоги.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 638 | Добавил: adminA | Теги: виплата, воєнна, компенсація | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close