13:32
Подушка безпеки автомобіля: що слід знати

Подушка безпеки - ключ до вашої безпеки

подушка безпека автомобіль Подушки безпеки є елементом, метою якого є поглинання ударів по будь-якій частині транспортного засобу. Всупереч поширеній думці, це не стандартна "подушка" взагалі. Її переважна більшість конструкції – мішок спеціальної форми, заповнений спеціалізованим газом. Як працює такий елемент? Відповідь спробуємо знайти у нашій статті, але спочатку зазначимо, що в разі необхідності відновлення вашої подушки безпеки, можна на сайті https://airbag-shop.com.ua/ua/ вигідно придбати піропатрони та інші необхідні додаткові деталі, а тому неодмінно додаємо цей портал собі в закладки.

Експлуатація та конструкція подушки безпеки

Кожна подушка складається із трьох основних елементів. Перший – це система активації, яка складається з датчика подушки безпеки та цифрової мікропроцесорної системи. Саме його реакція змушує м'який елемент "вибухати". Датчики реагують на удари, і процесор перевіряє, чи пристрій повинен працювати (він захищає від вибуху подушки, наприклад, у разі невеликого зіткнення або поломки). Датчик також повинен активувати відповідні подушки (адаптовані до загрози) та реагувати протягом кількох тисячних секунд після зіткнення.

Якщо процесор посилає сигнал, починається другий етап - заповнення. Активується газогенератор, який складається із запальника та твердого палива. Газ, що видобувається, динамічно заповнює гнучкий мішок, званий просто подушкою. Він складається із нейлонової бавовняної або поліамідної тканини, просоченої неопреновим каучуком. Він повинен бути досить міцним, щоб проколоти місце зберігання, але водночас не завдавати шкоди водію чи пасажирам.

У момент удару людина, яка вдаряється у мішок, змушує газ виходити з нього. Це спричиняє ефект амортизації. Цікаво, що розміри подушок безпеки знаходяться зверху донизу. Водій має меншу, а пасажир – трохи більшу захисну частину.

Що таке контроль подушки безпеки?

На панелі приладів багато лампочок, але деякі не повинні горіти. До них відноситься індикатор подушки безпеки, який попереджає вас про поганий стан системи.

подушка безпека автомобіль

Спочатку ми повинні вказати, що будь-який сигнал тривоги, пов'язаний із включенням індикатора, має бути перевірений негайно. Несправні подушки безпеки можуть не тільки вийти з ладу під час аварії, а й викликати її. Цього достатньо, щоб подушка вибухнула не в той момент, і трагедія готова.

Чому світиться індикатор подушки безпеки? Там може бути багато причин. Іноді подушки безпеки просто відсутні. Це відбувається у старих та уживаних автомобілях, попередня історія яких викликає сумніви. Причиною також може бути несправний датчик або мікропроцесор, від'єднаний кабель управління або відсутність добре працюючого датчика для людей в автомобілі, так звані килимки присутності пасажира.

Другие интереcные современные новости:

старый дизельный мотор

 

Когда покупается новый автомобиль, приходит время освободить гараж от старого. Это проблема для каждого третьего автовладельца.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 292 | Добавил: adminA | Теги: подушка, автомобіль, безпека | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close