00:11
Поліську вишиванку минулого століття показали у Португалії

Вишиванку минулого століття з Полісся презентували в Португалії. У межах Міжнародного форуму креативних міст і сталого розвитку в місті Каштелу Бранку відбулася презентація української вишивки, зокрема Рівненської області. А саме костюму початку ХХ століття із Зарічненщини.

Були представлені вироби народних майстрів та розповіді про їх досягнення, серпанковий костюм та функціонування етно-парку "Ладомирія".

Вишиванка - це код української нації, що нагадує нам про нашу історію та внутрішню силу. -Навіть у радянські часи засуджені за любов до України повстанки вишивали за допомогою риб’ячих кісткок собі одяг, предмети побуту, картини - аби відстоювати проукраїнську позицію. Так і сьогодні наша вишиванка є духовною бронею українців.

Вишивка і ткацтво є натхненням та основою для сучасних дизайнерських проєктів у стилі "етно".

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 199 | Добавил: adminA | Теги: вишиванка, поліська, Португалія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close