00:34
Повертатися додому спонукають українських біженців європейські країни

Європейські нації застосовують різні заходи, щоб мотивувати українських біженців до повернення на батьківщину. Чехія розпочала пілотну програму, що передбачає допомогу в купівлі квитків, а Швейцарія і Норвегія пропонують значні фінансові стимули.

У Чехії Міністерство внутрішніх справ запустило пілотний проєкт, що сприятиме поверненню українців, які тимчасово знайшли притулок від війни в цій країні. Програма, яка триватиме з червня по листопад 2024 року, обмежена кількістю учасників — до 430 осіб, з яких 400 зможуть отримати безкоштовний автобусний квиток до України, а 30 — індивідуальний медичний транспорт.

В інших країнах Європи також існують аналогічні програми. Швейцарія пропонує українським громадянам фінансову допомогу від 1 до 4 тисяч доларів, залежно від терміну їхнього перебування в країні, за їхнє добровільне повернення. Норвегія також пропонує 1500 євро та компенсацію вартості квитків тим, хто бажає повернутися.

Ці заходи відображають зміну політики деяких європейських країн, які стикаються з викликами, пов’язаними з інтеграцією великої кількості біженців. Наприклад, у Швейцарії велика частина українських переселенців не має можливості працевлаштування через складнощі з підтвердженням кваліфікацій.

Водночас, в Ірландії, де українцям спочатку гарантували високі соціальні виплати, через житлову кризу та зростання фінансового тягаря на місцеві бюджети умови допомоги було значно змінено.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 545 | Добавил: adminA | Теги: дім, Європа, біженців, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close