00:11
Президентське вето на надання Україні партії БТРів подолав парламент Болгарії

Депутати болгарського парламенту на засіданні 8 грудня проголосували за подолання вето президента Румена Радєва на передачу Україні партії бронетранспортерів. Про це повідомляє портал БТА.

Пропозицію підтримали 162 депутати. Ще 55 болгарських парламентарів висловилися проти. Таким чином, парламент повторно ухвалили Закон про ратифікацію угоди між МВС Республіки Болгарія та Міністерством оборони України.

Документ передбачає передачу Києву 100 бронетранспортерів радянського зразка та запчастин до них.

Журналісти також зазначили, що під час обговорень у парламенті виникла сутичка між представниками проєвропейських та проросійських партій. Останні не хотіли віддавати техніку та заявляли, що старі БТРи нібито допоможуть зміцнити безпеку Болгарії.

Нагадаємо, що парламент Болгарії проголосував за ратифікацію угоди з Україною про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів ще 22 листопада. 4 грудня стало відомо, що президент Болгарії Румен Радєв ветував документ. На його думку, техніка могла б використовуватись для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 898 | Добавил: adminA | Теги: бтр, парламент, вето, Болгарія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close