00:15
Проєкт орбітальної станції зі штучною гравітацією показав космічний стартап

проєкт орбітальна станція штучна гравітація Стартап Vast Space, який працює на криптовалютні пожертви, оголосив про плани створення космічної станції зі штучною гравітацією. Про це повідомляє Space.com.

Засновник стартапу – американський програміст, мільярдер Джед Маккалеб.

"Я завжди вірив у використання технологій для зниження неефективності та покращення стану людини. Щоб розширити людську присутність у космосі, ми повинні створити вдосконалені технології", — заявив Маккалеб під час презентації проєкту на World Satellite Business Week та зустрічі Міжнародного астронавтичного конгресу 2022 року в Парижі у вересні.

Водночас Vast Space не надали жодних конкретних деталей про подальшу роботу над проєктом. Компанія заявила про збір команди "світового класу" та "прогрес у тестуваннях розробок".

Майже повна відсутність гравітації на навколоземній орбіті погано впливає на кістки, кров та інші системи організму астронавтів, а штучна гравітація залишається концепцією, яку важко реалізувати на практиці. Один із варіантів її втілення – "циліндр О'Ніла". Це концепція створення космічних станцій у вигляді циліндрів, які обертатимуться навколо своєї осі. Але для створення гравітації вони повинні мати величезні розміри – понад 32 км у довжину та понад 6 км у діаметрі.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 223 | Добавил: adminA | Теги: гравітація, проєкт, космос, станція, орбітальна, штучна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close