17:05
РНБО непокоїть, що Росія може вдарити крилатими ракетами

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов наголошує, що РФ може використати проти України ракети, від яких наша країна відмовилася в рамках Будапештського меморандуму. Про це сьогодні, 26 січня, він сказав журналістам, передає УНІАН.

"Крім брехні і провокацій я останнім часом заяв від керівництва Росії не чув, у тому числі що стосується не просто виконання Будапештського меморандуму, підписантом якого була зокрема і Російська Федерація, а навпаки - дії Російської Федерації фактично і є прямим протиріччям тих рішень, які були зафіксовані в Будапештському меморандумі", - наголосив Турчинов.

Він прокоментував події в Сирії, а саме використання російською авіацією крилатих ракет.

"(Крилаті) ракети, які, до речі, були в Україні, і півтори тисячі таких крилатих ракет, які могли нести не тільки ядерний потенціал, боєзаряд, а й звичайний боєзаряд, сьогодні використовуються проти Сирії, і можуть Росією, знаючи злобу і жорстокість цієї країни і підступність цієї країни, використовуватись проти нас. Тобто, це та зброя, яку ми віддали відповідно до Будапештського меморандуму", - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО вважає, що заяви президента РФ Володимира Путіна про кордони та про нібито неправильну передачу Україні Донбасу в радянські часи є прямою політичною базою для російської агресії проти України.

"Під час свого виступу в Кремлі він поставив під сумнів, що неправильно, з його точки, зору був переданий Україні Донбас. По-перше, в Путіна ніхто не питав, коли сформувались кордони нашої країни. А по-друге, ось такі публічні заяви - це пряма політична, скажімо так, база для воєнної агресії проти нашої держави. Це керівник країни, який ставить під сумнів усі кордони Європи, які були сформовані після Другої світової війни", - наголосив Турчинов.

На переконання секретаря РНБО, у зв`язку з цим Україна повинна зміцнювати свій оборонний потенціал і розвивати виробництво тієї зброї, яка зможе стримати агресора.

Нагадаємо, Путін на засіданні міжрегіонального форуму руху "Общероссийский народный фронт" 25 січня ввечері заявив, що кордон між РФ та Україною в радянські роки було проведено "довільно" й "необґрунтовано". Включення Донбасу до складу України він назвав "маячнею".

Зазначимо, в 2016 році одним із пріоритетів РНБО України намічено відновлення українських сил протиповітряної оборони.

 

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1141 | Добавил: adminA | Теги: крилаті ракети, Росія, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close