13:11
США не підтримують незалежність Тайваню, заявив Блінкен в КНР

Блінкен в КНР Держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном у Пекіні заявив, що Штати не підтримують незалежність самоврядного Тайваню. Його слова передає китайська телекомпанія CCTV.

"США не підтримують незалежність Тайваню і не мають наміру вступати в конфлікт із Китаєм", – сказав він.

Блінкен також наголосив, що "Вашингтон не прагне до нової холодної війни й не має наміру докладати будь-яких зусиль для зміни політичної системи Китаю".

Своєю чергою Сі висловив надію, що США і КНР "зможуть подолати всі труднощі, оскільки конкуренція великих держав не відповідає віянням часу".

Також лідер КНР заявив, що світ потребує "загалом стабільних" відносин між Китаєм і США, додавши, що від того, чи зможуть ці дві країни знайти правильний шлях до порозуміння, "залежить майбутнє людства", повідомило китайське державне інформагентство "Сіньхуа".

Раніше Блінкен зустрівся з головним дипломатом КНР Ваном I, який заявив, що його країна не піде на поступки та компроміс щодо Тайваню.

Учора, 18 червня, Блінкен зустрівся з главою МЗС КНР Цінь Ганом. Китайський міністр попередив Блінкена про "неприпустимість втручання США у питання з Тайванем", оскільки вони є "життєво важливими інтересами Китаю".

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 218 | Добавил: abel | Теги: КНР, Блінкен, США, тайвань | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close