16:08
Транзит американської птиці Росія заборонила

Росія з 10 червня припиняє транзит через свою територію живої птиці, продукції птахівництва та інкубаційного яйця зі США. Як пояснив "Россільгоспнагляд", призупинення транзиту пов'язане з поширенням пташиного грипу на території США, передає російський ресурс "Прайм".

За даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території 17 штатів США зареєстровано понад 157 вогнищ зараження пташиним грипом. При цьому кількість знищеної та загиблої птиці, за даними департаменту сільського господарства США, досягла 33,3 мільйона голів і далі збільшується.

Раніше, з 5 грудня 2014 року, "Россільгоспнагляд" вирішив обмежити постачання на територію Росії м'яса і субпродуктів птиці зі США, а також готової продукції з м'яса птиці. З 26 травня 2015 року відомство обмежило постачання до РФ живої птиці та яєць (за винятком СПФ-яєць) зі США. Накладення цих обмежень також пояснювалося поширенням пташиного грипу в США.

Росія на початку серпня 2014 року обмежила на рік імпорт сільськогосподарських та продовольчих товарів з країн, які запровадили проти неї санкції: США, країн ЄС, Канади, Австралії і Норвегії. Під заборону потрапили яловичина, свинина, птиця, фрукти, овочі (у тому числі продовольча картопля), сири і молочна продукція, горіхи і низка інших продуктів.

У той же час "Россільгоспнагляд" неодноразово зауважував, що під час транзиту через Росію, зокрема, в Казахстан, частина м'яса птиці, імпорт якого РФ припинила, "розчиняється" на її території. Таким чином транзит стає способом обійти ембарго.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 1126 | Добавил: adminA | Теги: Росія заборонила, транзит американської птиці | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close