00:08
Тварину розміром з косатку мегалодон з’їдав за раз

Вчені створили тривимірну модель мегалодону на основі викопних останків, щоб дізнатися більше про цього древнього хижака.

мегалодон

вимерла акула Otodus megalodon була трансокеанським суперхижаком: висновки з 3D-моделювання

Міжнародна група дослідників реконструювала зовнішність і звички мегалодона. У своїй роботі вчені використовували скам’янілі останки. Результати показують, що хижак міг повністю поглинути здобич розміром з сучасних косаток, а потім протягом двох місяців плавати без їжі.

Реконструйований мегалодон (Otodus megalodon) мав довжину 16 м і важив понад 61 т. Учені порахували, що він плавав зі швидкістю 1,4 м/с. Організм стародавнього хижака споживав більше 98 тис. ккал в день, а обсяг його шлунку перевищував 10 тис. л. Цього було достатньо, щоб долати великі відстані і з’їдати за раз здобич довжиною до 8 м.

Хоча серед скам’янілостей було знайдено безліч зубів гігантського предка акули, інші частини тіла зберігаються вкрай рідко. Скелети мегалодонів складаються з хрящів, і тому вони рідко кам’яніють. Вчені використовували рідкісну знахідку-хребет гігантської акули з Королівського бельгійського інституту природничих наук – для комп’ютерного моделювання.

Дослідники виміряли і відсканували кожен хребет і відновили весь стовп, а на основі моделей зубів — реконструювали щелепи. Щоб завершити модель, вони використовували м’язову будову великої білої акули.

Вага – одна з найважливіших характеристик будь-якої тварини. Для вимерлих тварин ми можемо оцінити масу тіла за допомогою сучасних методів цифрового 3D-моделювання, а потім встановити взаємозв’язок між масою та іншими біологічними властивостями, такими як швидкість та використання енергії. Джон Хатчинсон, професор Королівського ветеринарного коледжу у Великобританії, співавтор дослідження

Дослідники вважають, що висока потреба мегалодонів в енергії могла бути задоволена внаслідок харчування багатим калоріями жиром китів. Це підтверджують попередні знахідки: скам’янілостей китів зі слідами укусу мегалодона. При цьому моделювання годування показало, що поїдання одного 8-метрового кита могло дозволити акулі проплисти тисячі кілометрів через океани без їжі протягом двох місяців.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 280 | Добавил: adminA | Теги: їжа, Мегалодон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close