00:19
У липні буде запущено реєстр зруйнованого майна

зруйноване майно війна Реєстр зруйнованого російськими окупантами майна українців буде запущено в липні, крім подання заявок про шкоду українці зможуть додавати результати обстеження постраждалих обʼєктів.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку Анатолій Комірний під час пресконференції.

Він нагадав, що декілька місяців тому в застосунку "Дія" було запущено приймання заявок про пошкоджене майно.

"Наразі ми розробляємо "Реєстр руйнувань", у середині липня запустимо повний функціонал – не лише подання [фізособами] заявок про шкоду, а й можливість додавання результатів обстеження органами місцевого самоврядування", – сказав Комірний.

Завданням, за словами посадовця, є не просто зібрати дані про руйнування, а й зробити цю інформацію повною та юридично значущою. Тоді реєстр допоможе захистити права українців на компенсацію, зокрема в міжнародних судових інстанціях.

"Наприклад, є кілька заявок про зруйновані квартири в будинку. Але під час обстеження органом місцевого самоврядування може бути виявлено пошкодження тримальних конструкцій та неможливість подальшої експлуатації всієї будівлі", – пояснює Комірний.

"Така експертиза є вкрай важливою, щоб усі постраждалі українці, навіть ті, хто поки що не подав заявку, в майбутньому могли отримати компенсацію або стати в чергу на відновлення, коли буде розроблено механізм відновлення житла".

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 313 | Добавил: adminA | Теги: війна, зруйноване, реєстр, майно | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close