10:12
У свою бічну панель Opera вбудовує ChatGPT. ВІДЕО

Opera додає на бічну панель інструмент на базі ChatGPT, який створює короткі підсумки веб-сторінок і статей. Функція під назвою "скоротити" є частиною ширших планів компанії щодо інтеграції інструментів ШІ у свій браузер, подібно до того, що Microsoft робить з Edge.

Як показано в демо-версії, включеній у публікацію блогу Opera, ви можете активувати цю функцію, вибравши кнопку "скоротити" праворуч від адресного рядка. Звідти ліворуч з’явиться бічна панель із ChatGPT, яка потім згенерує акуратний маркований підсумок статті чи веб-сторінки, які ви переглядаєте.

Оголошення Opera з’явилося через кілька днів після того, як Microsoft представила Bing і Edge на основі штучного інтелекту. У той час як пошукова система компанії запропонує доступ до чат-бота штучного інтелекту, який надає анотовані відповіді на запити, Edge буде поставлятися з "другим пілотом" штучного інтелекту, який зможе подібним чином узагальнювати веб-сторінки чи статті, а також генерувати текст для публікацій у соціальних мережах тощо. Раніше цього тижня Google також продемонстрував свого пошукового бота зі штучним інтелектом Bard, хоча його демонстрація поки що недоступна для користувачів.

"Ми раді бачити швидке розгортання програм розробників для таких рішень, як Google Bard, наприклад, і починаємо створювати та розгортати нові можливості для перегляду веб-сторінок, яких ще зовсім недавно здавалося неможливим", — Пер Веттердал, – йдеться в заяві керівника відділу стратегічного партнерства та екосистеми ШІ Opera.

Проте функція "скоротити" ще не доступна для всіх. Ян Стендел, віце-президент із маркетингу та комунікацій Opera розповідає, що він "дуже скоро буде запущений у браузерах". Opera також працює над іншими функціями на основі штучного інтелекту, які "збільшують" досвід перегляду веб-сторінок, і планує додати "популярні сервіси контенту, створеного штучним інтелектом, на бічну панель", хоча поки що неясно, що це може спричинити за собою.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 243 | Добавил: adminA | Теги: Opera, ChatGPT, панель | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close