00:03
У відповідь на "фіктивні" голосування НАТО обіцяє більше допомоги Україні

НАТО Україна НАТО посилить допомогу Києву у відповідь на "фейкові" референдуми росії на окупованих українських територіях, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

Його висловлювання пролунали в той момент, коли москва того ж дня у чотирьох регіонах розпочала референдуми про вступ до російської федерації. Ініційований кремлем крок був описаний Києвом та його союзниками як прийом для анексії територій та ескалації семимісячної війни.

"Наша відповідь, відповідь НАТО — посилити підтримку", — цитує Столтенберга агентство Reuters.

"Найкращий спосіб припинити цю війну - ще більше зміцнити українців на полі бою, щоб вони могли в якийсь момент сісти за стіл переговорів і досягти рішення, прийнятного для України, яке зберігає Україну як суверенну та незалежну державу в Європі", — додав він.

Референдуми викликали побоювання, що москва може включити ці чотири регіони до свого складу, а потім подати українські атаки щодо їх повернення як напад на саму росію.

"Це саме те, до чого ми маємо бути готові, тому що росія використовуватиме ці фальшиві голоси для подальшої ескалації війни в Україні", — сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання про сценарій.

"Але ці голосування не мають жодної легітимності і, звісно, нічого не змінюють. Це продовжує бути агресивною війною росії проти України", — додав він.

Союзники НАТО підтримують Україну зброєю, боєприпасами, іншим озброєнням та навчанням.

Чотириденний референдум був поспішно організований після того, як на початку цього місяця українські війська під час контрнаступу відвоювали значні території на північному сході країни.

Оскільки цього тижня президент росії путін також оголосив про призов до армії 300 000 військовослужбовців для участі у бойових діях в Україні, кремль, схоже, намагається відновити контроль над ситуацією.

Путін каже, що росія проводить "спеціальну військову операцію", щоб демілітаризувати Україну, позбавити її небезпечних націоналістів і захистити росію від трансатлантичного альянсу НАТО.

Крім того, москва стверджує, що референдуми дають можливість населенню регіону висловити свою думку.

Референдуми були засуджені лідерами Великої сімки найбільших індустріальних демократій (G7) як спроба Москви створити "хибний" привід зміни статусу суверенної території свого сусіда.

"Ми ніколи не визнаємо ці референдуми, які здаються кроком до російської анексії, і ми ніколи не визнаємо передбачувану анексію, якщо вона відбудеться", — написали вони у спільній заяві, опублікованій прес-секретарем уряду Німеччини.

У свою чергу президент США Джо Байден заявив у п'ятницю, що якщо росія анексує нові українські території за допомогою "фіктивних референдумів", США працюватимуть зі своїми союзниками та партнерами, щоб нав'язати Кремлю нові серйозні економічні витрати.

У відповідь Україна попередила своїх громадян, що будь-який чиновник, який сприятиме чи організовуватиме голосування, ризикує отримати "тюремний термін від п'яти до десяти років", а також можливу конфіскацію державного майна та заборону на роботу на певних посадах на строк до 15 років.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 307 | Добавил: adminA | Теги: Допомога, україна, НАТО, голосування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close