11:05
Україна отримала від США комплекси Vampire на базі броньованої версії Humvee

Українська армія отримала комплекси на базі броньованої версії всюдихода Humvee. Один комплекс має 4 ракети з лазерним наведенням.

В США вперше опублікували світлини комплексу Vampire для боротьби з дронами. Їх передали Україні й у виданні The War Zone розказали, що відомо про систему.

Командування військово-повітряних систем ВМС США опублікувало зображення з Humvee, на який встановили пускову установку для 70-мм ракет з лазерним наведенням. Машину вантажили на літак С-17А Globemaster III на невідомій базі. Комплекси передали Україні для боротьби з дронами.

VAMPIRE — це Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment. Сполучені Штати придбали комплекси для ЗСУ в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні USAI ще в серпні 2022 року. Заявляється, що для України придбали 14 систем. При цьому перші 4 комплекси надійшли через пів року після підписання контракту.

Комплекс складається з трьох основних компонентів:

  • 70-мм пускова установка на 4 ракети LAND-LGR4;
  • ракети APKWS II з лазерним наведенням;
  • вежа з сенсорами та системи управління вогнем.

При цьому все це можна інтегрувати у невеликі транспортні засоби. На світлині, що опублікували Командування помітно, що Vampire встановили на Humvee M1152A1 — дводверний броньований всюдихід в кузові пікап. В нього встановили пускову установку. Ймовірно, в кабіні розташована система керування вогнем, на фото її не видно. Особливістю системи Vampire є також можливість ураження наземних цілей.

Для України комплекси є важливим додатковим засобом боротьби з безпілотниками. Російські війська регулярно атакують Україну дронами-камікадзе.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Автомобили | Просмотров: 1280 | Добавил: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close