11:12
Українським біженцям покращать медичну допомогу в кількох країнах ЄС

Європейська Комісія запустила проект із покращення доступу українських біженців до системи охорони здоров'я у 10 країнах ЄС. На це виділили 4 млн євро. Проект діятиме в рамках програми EU4Health упродовж 24 місяців.

Проект спрямований на посилення спроможності національних систем охорони здоров'я впоратися з напливом українських біженців, а також на покращення доступу пацієнтів до медичної допомоги, поки діє тимчасовий захист.

Покращити доступ до лікарів та медичної допомоги для українських біженців планується у Польщі, Чехії, Румунії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Молдові, Словаччині та Болгарії.

Також йдеться про більше охоплення біженців медичними послугами, в тому числі вакцинацією. Передбачається й більша інтеграція переміщених медичних працівників з України в систему охорони здоров'я країн, які їх прийняли.

За останніми даними Євростату, тимчасовим захистом у Європі користуються близько 4,2 мільйона українців. У Польщі перебувають понад 950 тисяч людей, які втекли від війни в Україні, у Чехії – 366 тисяч українців зі статусом тимчасового захисту, у Румунії – понад 84 тисяч, в Болгарії – понад 52 тисяч, в Угорщині – 53 тисячі українських біженців.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 1094 | Добавил: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close