00:09
Уперше за всю історію зони євро інфляція в Європі досягла 10%

інфляція європа Інфляція в Єврозоні склала у вересні 10%, вперше досягнувши двозначної позначки з 1999 р., коли в обіг було введено безготівковий євро.

Енергокриза робить величезний внесок у зростання цін, і міністри ЄС у п'ятницю погодили перші заходи щодо боротьби з ним. Обмеження цін на газ, яке пропонували запровадити деякі країни, серед них немає.

Економісти, опитані Reuters, очікували на зростання індексу споживчих цін на 9,7% порівняно з вереснем 2021 р. Індекс підвищується 11 місяців поспіль, у серпні зростання було 9,1%.

У деяких країнах інфляція ще вища, наприклад, у країнах Балтії перевищує 20%. Більш як у половині країн єврозони інфляція вимірюється двозначним числом. Напередодні Німеччина повідомила, що там вона досягла максимуму за 71 рік, становивши 10,9%.

Зростання цін більш ніж наполовину пояснюється подорожчанням енергоресурсів та продуктів харчування. Базова інфляція, яка виключає ці два фактори, склала 4,8%, хоча і вона прискорилася з 4,3% у серпні.

Річне зростання цін на енергоресурси склало 40,8%, на продовольство – 11,8% (проти 38,6% та 10,6% у серпні відповідно).

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 279 | Добавил: adminA | Теги: інфляція, Європа, Євро | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close