00:07
Вчені нарешті з’ясували, коли та як зникло життя на Марсі

Вчені з Університету штату Арізона створили нове моделювання стародавнього Марса з відтворенням його кори, атмосфери та клімату.

Наразі Марс є холодною, пустельною планетою, з дуже тонкою і розрідженою атмосферою. Але вчені за останні десятиліття з'ясували, що Червона планета колись мала тепліший клімат, на ній були річки, озера, навіть океани з води, і на Марсі могло бути мікробне життя.

Вчені створили нове моделювання стародавнього Марса з відтворенням його кори, атмосфери та клімату. Модель показала, що стародавні мікроби, які жили на Марсі приблизно 3,7 млрд років тому і водночас виділяли метан, знищили себе через те, що змінили клімат на планеті.

Вчені припустили, що на Марсі жили мікроби, які споживали вуглекислий газ і водень з атмосфери та натомість виділяли метан. Але це вплинуло на всю місцеву екосистему.

Це мікробне життя на Марсі існувало не дуже довго, лише кілька сотень мільйонів років.

Вчені вважають, що мікроби видалили дуже багато водню з атмосфери Марса, а натомість наповнили її метаном. Якщо раніше на Марсі було досить тепло (середня температура становила від -10 до +20 градусів Цельсія), то після зміни атмосфери настало похолодання. І ця зміна клімату сталася протягом кількох сотень тисяч років.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 172 | Добавил: adminA | Теги: марс, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close