21:25
Відомий німецький композитор Джеймс Ласт помер

   Німецький композитор і диригент Джеймс Ласт помер у США у віці 86 років.

Як розповів менеджер музиканта, він помер у своєму будинку у Флориді "в присутності своєї родини", передає ВВС-Україна.

Джеймс Ласт провів прощальний тур, після того, як минулого року повідомив, що має серйозне захворювання.

На офіційному сайті артиста уточнюється, що церемонія прощання пройде в Гамбурзі.

Довідка

Уперше видатний композитор та аранжувальник виступив на публіці у складі Hans-Günther Österreich's Radio Bremen Dance Orchestra, коли йому було 17 років. За два роки Ласт створив Last-Becker Ensemble.

З 1950 по 1952 роки Ласт ставав найкращим джазовим баcистом року. У 35 років Ласт створив свій оркестр та почав створювати танцювальні аранжування популярних мелодій різних виконавців.

Уже за рік вийшов перший альбом оркестру Джеймса Ласта, який мав шалений успіх. Відтоді колектив випустив понад 50 альбомів загальним тиражем 60 млн екземплярів, 37 з яких стали "золотими", а 18 – "платиновими".

Одна з найпопулярніших композицій Ласта "Einsamer Hirt" ("Самотній пастух") - була виконана ним разом з румунським музикантом Георге Замфіром та вийшла 1977 року.

Нову хвилю популярності мелодії подарував фільм "Убити Білла", де вона прозвучала. Також багато його творів звучать у радянських мультфільмах "Ну постривай!".

За свою кар'єру Ласт продав понад 100 мільйонів альбомів.

Другие интереcные современные новости:

 

Украинские предприниматели, занимающиеся обслуживанием и ремонтом автомобилей, в первую очередь преследуют цель привлечения новой клиентуры.

Новость из рубрики: Бизнес и производство |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 1115 | Добавил: adminA | Теги: відомий німецький композитор Джеймс | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close