12:17
Відразу кілька великих астероїдів наближаються до Землі

Вчені NASA склали список нових космічних загроз. Йдеться про астероїди, які летять у бік Землі. Вчені з Центру вивчення навколоземних об’єктів щодня спостерігають за тим, що відбувається в космосі.

Вони засікли цілих 5 космічних каменів, які можуть бути потенційно небезпечні для Землі. Протягом найближчого тижня вони максимально наблизяться до нас.

Панікувати не потрібно, поки що Землі нічого не загрожує з космосу, кажуть астрономи. Вони вирахували траєкторії польотів цих каменів і прийшли до висновку, що жоден з них в планету не вріжеться.

Камені, які пролітають на дистанції 7 млн км від Землі і менше, вважаються потенційно небезпечними, навіть якщо за розмірами вони не більше 100 метрів завширшки. А якщо астероїд за габаритами буде 1 км і більше, його падіння обернеться справжньою катастрофою.

Першим підлетить астероїд, ширина якого становить 32 метри. Космічний об’єкт отримав назву 2023 CG1. Швидкість каменю 23 328 кілометрів за годину.

Відразу за ним, вже 26 лютого підлетить 2023 DA приблизно на такій же швидкості, але шириною всього 18 метрів. Він пронесеться повз Землю на відстані в 1 млн км.

Наступним буде астероїд 2012 DK31. Його ширина приблизно 143 метри, а швидкість перевищує 55 000 кілометрів за годину. Можлива дата наближення до планети 27 лютого.

Відразу після цього естафету отримає камінь 2006 BE55, його ширина 145 метрів, а швидкість 47 936 кілометрів за годину. Він наблизитися до Землі в останній день лютого.

А завершить космічне шоу астероїд 2007 ED125, він пролетить на швидкості, що перевищує 47 000 кілометрів за годину. Найбільший з п’ятірки, шириною у 223 метри.

Між іншим, експертам не завжди вдається вчасно виявити метеорити, що летять в сторону Землі. На щастя, поки що жоден з них не впав на планету, на кшталт того, який став причиною вимирання динозаврів.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 183 | Добавил: adminA | Теги: астероїд, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close