21:41
Вперше впіймав ціль корабель NASA DART

Наприкінці минулого року NASA спільно з Лабораторією прикладної фізики Джона Хопкінса (APL) запустила в космос місію Double Asteroid Redirection Test (DART). Вона спрямована на перевірку методу планетарного захисту від об’єктів, що зближуються із Землею.

За задумом вчених, запущений зонд повинен буде врізатися в супутник малої планети Діморфос подвійного астероїда Дідімос, щоб оцінити майбутній потенціал удару космічного корабля для відхилення астероїда, що рухається курсом зіткнення з Землею, шляхом передачі імпульсу. Цей астероїд не представляє реальної загрози для Землі і був обраний просто для тесту.

У середу 7 вересня було опубліковано фотографії, зняті зондом ще 27 липня. На них Діморфос і Дідімос зображені як єдина крапка, що світиться, — у цей момент космічний корабель все ще знаходився на відстані 32 млн км від астероїдів, тому вони здаються невиразними. Зображення отримані за допомогою камери Didymos Reconnaissance та Asteroid Camera для оптичної навігації (DRACO).

DRACO в місії є важливим елементом, адже саме цей інструмент буде використаний DART для коригування курсу при падінні на астероїд, повністю незалежно від наземних операторів. А поки що DRACO використовується вченими для управління космічним кораблем та внесення необхідних коригувань.

Протягом наступних трьох тижнів команда буде використовувати зображення, зроблені кожні п’ять годин, для виконання серії з трьох маневрів корекції траєкторії, які направлять DART на точний шлях до Didymos. Потім, приблизно за 24 години до удару, DART візьме на себе керування, щоб налаштувати свій остаточний захід на зіткнення. Фатальна зустріч відбудеться 27 вересня о 02:14 за київським часом.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 254 | Добавил: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close