04:54
Ввести штрафи для водіїв гучних авто і мотоциклів можуть в Україні

У Верховній Раді зареєстрували проект закону №9564, яким пропонується штрафувати водіїв авто і мотоциклів, що перевищують допустимий рівень шуму. Про це свідчить документ на сайті парламенту.

У законопроекті пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею, в якій буде прописано відповідальність за керування транспортними засобами який перевищує допустимий рівень шуму.

Як вказано у документі, вперше за таке порушення пропонується карати штрафом до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів — це близько 17 тисячі гривень.

У випадку повторного порушення — розмір штрафу збільшиться до двох тисяч мінімальних доходів та позбавленням прав водія на строк до шести місяців.

В Україні хочуть ввести штрафи за небезпечне перевезення тварин в авто

Ще у травні у Верховній Раді зареєстрували проект закону №9016, яким передбачається введення нового штрафу для автомобілістів. Зокрема, водіїв пропонують карати за небезпечне перевезення тварин. Автори документа вважають, що громадяни під час водіння нерідко тримають на руках чи колінах невеликих собак. Однак тварина може відвертати увагу та заважати водієві, тим самим створюючи потенційний ризик аварії.

Парламентарі пропонують увести штрафи за перевезення тварин у спосіб, який перешкоджає безпечному керуванню автівкою та дотримання водієм Правил дорожнього руху. Сума штрафу передбачає 510 гривень, за повторне порушення — 850 гривень.

Нагадаємо, на початку серпня в Україні оновили правила видачі водійського посвідчення. Невдовзі можна буде самостійно готуватись до складання теоретичного іспиту. Крім того, запроваджується адміністративна відповідальність у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 300 | Добавил: adminA | Теги: Мотоцикл, водій, авто, штраф, гучне | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close