00:31
Вже протягом цього десятиліття люди можуть залишатися на Місяці тривалий час

запуск ракета-носій артеміс Люди можуть залишатися на Місяці тривалий час вже протягом цього десятиліття, середовища існування знадобляться для підтримки наукових місій.

Про це повідомив BBC представник NASA Говард Ху, який очолює програму місячного космічного корабля Orion. 20 листопада він сказав, що запуск ракети-носія "Артеміс", яка несе "Оріон", у середу став "історичним днем ​​для польоту людини в космос".

Пан Ху сказав, що спостерігати за підйомом Артеміди було "неймовірним відчуттям" і "мрією".

Ракета Artemis заввишки 100 метрів вилетіла з Космічного центру Кеннеді в рамках місії NASA з доставлення астронавтів назад на супутник Землі. На вершині ракети знаходиться космічний корабель Orion, який для цієї першої місії не має екіпажу, але оснащений "манекеном", який реєструватиме вплив польоту на тіло людини. Зараз Orion знаходиться приблизно в 134 000 км від Місяця.

Політ у середу відбувся після двох попередніх спроб запуску в серпні та вересні, які були перервані під час зворотного відліку через технічні проблеми.

"Це перший крок, який ми робимо до довгострокового дослідження глибокого космосу не лише для Сполучених Штатів, але й для всього світу.Я вважаю, що це історичний день для NASA, але це також історичний день для всіх людей, які люблять політ людини в космос і дослідження глибокого космосу", – сказав Говард Ху.

Він пояснив, що якщо нинішній політ Артеміди буде успішним, то наступний буде з екіпажем, а потім третій, коли астронавти знову висадяться на Місяць вперше після Аполлона-17 50 років тому в грудні 1972 року.

"Я маю на увазі, що ми повертаємося на Місяць, ми працюємо над сталою програмою, і це транспортний засіб, який перевезе людей, які знову висадять нас на Місяць", – наголосив пан Ху.

За його словами, поточна місія проходить успішно, усі системи працюють, а команда місії готується до наступного запуску двигунів Оріона (так званого опіку) в обідню пору понеділка, щоб вивести космічний корабель на віддалену орбіту.

Пан Ху зізнався, що спостерігати за місією з Землі було тривожно, але перегляд зображень і відео, які повертаються з Оріона, "справді викликає хвилювання та відчуття "Вау, ми повертаємося на Місяць".

Одним із найважливіших етапів місії Artemis 1 є безпечне повернення модуля Orion на Землю. Він знову увійде в атмосферу планети зі швидкістю 38 000 км/год, що в 32 рази перевищує швидкість звуку, а щит на його нижній стороні буде піддаватися температурі, що наближається до 3000C.

Коли безпеку компонентів і систем Artemis буде перевірено та доведено, пан Ху сказав, що план полягав у тому, щоб люди жили на Місяці "в цьому десятилітті".

Значна частина причини повернення на Місяць полягає в тому, щоб з’ясувати, чи є вода на південному полюсі супутника, додав він, тому що її можна перетворити на паливо для апаратів, що летять глибше в космос – наприклад, на Марс.

"Ми відправлятимемо людей на поверхню, і вони житимуть на цій поверхні та займатимуться наукою. Для нас справді буде дуже важливо навчитися трохи виходити за межі орбіти нашої Землі, а потім зробити великий крок, коли ми підемо на Марс. І місії Artemis дозволяють нам мати стійку платформу та транспортну систему, яка дозволяє нам навчитися діяти в цьому глибокому космосі", – наголосив Говард Ху.

Капсула "Оріон" має повернутися на Землю 11 грудня.

Нагадаємо, космічний корабель Orion прямує до Місяця у рамках місії Artemis 1, на його борту немає екіпажу, але цей політ є першим кроком до повернення людини на супутник Землі.

Другие интереcные современные новости:


Вы зашли на авторынок и ваш взгляд буквально прикипел к гордо красующемуся Subaru. Возможно, что это и есть та самая любовь с первого взгляда и на всю оставшуюся жизнь.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 322 | Добавил: adminA | Теги: артеміс, ракета-носій, запуск, людина, місяць | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close