00:44
З Місяцем зіткнувся невідомий штучний об'єкт

місяць кратер штучний об'єкт NASA сфотографувало подвійний кратер, що залишився на Місяці після падіння невідомого об’єкта.

Зіткнення сталося ще 4 березня, знімки зробили наприкінці травня, але опублікували їх лише зараз. На жаль, об’єкт впав на зворотний бік Місяця, тож спостерігати зіткнення в режимі реального часу у вчених можливості не було.

Внаслідок зіткнення утворився подвійний кратер. Діаметр меншого становить близько 16 метрів, а більшого близько 18 метрів. Такий кратер, ймовірно, є наслідком того, що об’єкт мав дві концентрації маси на обох кінцях. Зазвичай біля порожнього ступеня ракети основна маса зосереджена на одній із сторін, де знаходяться двигуни. У цьому випадку, можливо, ракета зберегла частину палива.

Для порівняння NASA поділилося знімками кратерів, що утворилися при падінні інших ракет на поверхню Місяця. Як бачимо, всі вони одинарні. При цьому всі вони набагато більші: понад 35 метрів.

Про майбутнє зіткнення було відомо ще в січні. Спочатку вважалося, що виявлений об’єкт є другим щаблем ракети Falcon 9, але потім стало зрозуміло, що це не вона, а, схоже, китайська ракета місії Chang’e 5-T1. Проблема в тому, що Китай заперечує, що це саме вона, стверджуючи, що вона згоріла в атмосфері Землі ще в 2014 році, при цьому дані Міністерства оборони США вказують на те, що цього не відбувалося.

Американський астроном Білл Грей (Bill Gray), який виявив об’єкт у січні і розрахував траєкторію його зіткнення з Місяцем, переконаний, що це саме китайська ракета. Якось підтвердити це вже навряд чи вийде.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 334 | Добавил: adminA | Теги: об'єкт, штучний, Зіткнення, місяць | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close