00:15
За допомогою алмазів і рентгена в лабораторії створено ядро Землі

ядро земля Група японських дослідників під керівництвом університету Тохоку відтворила в лабораторії умови, відповідні внутрішній будові Землі. В експериментах вченим вдалося виміряти швидкість звуку в чистому залізі при тиску 330 ГПа.

З’єднавши клітини з розсіяними рентгенівськими променями, вчені змогли спостерігати за рухом атомів у матеріалах. Це єдиний спосіб точного вимірювання швидкості звуку в металах при статичному стисненні в алмазному ковадлі, зазначають вони.

Дослідження показало, що швидкість звуку для внутрішнього ядра, визначена сейсмологічними дослідженнями, на 4 ± 2% повільніше за швидкістю стиснення і на 36 ± 17% повільніше за швидкістю зсуву, ніж у металевого заліза.

Ці результати говорять про те, що поточні уявлення про склад земного ядра некоректні. Дослідники вважають, що, крім заліза, ядро Землі може бути збагачене кремнієм і сіркою.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 191 | Добавил: adminA | Теги: рентген, земля, лабораторія, алмаз, ядро | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close