00:02
За найбезглуздіші відкриття у США вручили "шнобелівку"

У США в 27-й раз нагородили вчених за найбезглуздіші наукові відкриття. У Гарварді виділили авторів абсурдних досліджень.

Так, премія дісталася британській анатомі, яка стверджувала, що у людини після 30 років ростуть вуха. Він вважає, що вони збільшуються на два міліметри за 10 років.

В галузі економіки премію присудили австралійцям. Меттью Роклофф і Ненсі Грір довели, що високі ставки в казино можуть робити гравці, які торкаються крокодила. Це з тим, що мозок порушується відчуття влади над хижаком, але це є хибним сигналом до везіння.

Ще одна Шнобелівка вирушила до Швейцарії. Там вчені змогли довести, що хропіння можна назавжди позбутися, якщо займатися музикою на духовому інструменті австралійських аборигенів діджеріду.

До дивних відкриттів можна віднести дослідження французьких нейробіологів. Вони довели, що деякі люди відчувають огиду до запаху сиру через те, що в їхньому мозку є особлива область, яка викликає таку реакцію.

Італійці з’ясували, що іноді самі ідентичні близнюки не можуть знайти себе на одному фото.

Шнобелівська премія вручається у десяти номінаціях. П’ять із них дублюють Нобелівські номінації, а решта змінюються щороку.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Шоу-бизнес и кино | Просмотров: 1077 | Добавил: adminA | Теги: шнобелівка, США, відкриття | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close