20:35
За січень-лютий доходи "Газпрому" впали на 40%

Доходи російської компанії "Газпром" протягом двох місяців 2015 року впали на 40%. За даними Федеральної митної служби Росії, від експорту газу РФ отримала протягом січня-лютого на 5,1 млрд доларів менше, ніж за аналогічний період минулого року (7,4 млрд проти 12,5 млрд).

За повідомленням російських митників, експорт газу скоротився з 37,4 мільярда кубів, як це було в січні-лютому 2014 року, до 27,5 мільярда в нинішньому році. З цього обсягу 18,7 млрд кубів російського газу було експортовано за межі країн СНД і 8,8 - в межах цієї співдружності.

При цьому з січня минулого року середня ціна газу впала з 334 доларів за тисячу кубів до 269.

Таким чином втрати "Газпрому" за два місяці року становили 5,1 млрд доларів. Якщо така тенденція збережеться, то до кінця року втрати газового монополіста можуть сягнути 30 млрд доларів.

Нагадаємо, що 1 квітня Україна підписала нову угоду на постачання газу з Росії на другий квартал 2015 року за ціною 247,18 долара за тисячу кубометрів. Це на кілька доларів нижче, ніж ціна, за якою Україна могла б купувати газ по реверсу. У першому кварталі цього року Україна купувала російський газ по 329 доларів.

При цьому через невдалу спробу зупинити реверс газу в Україну "Газпром" минулого року втратив від 5 до 6 млрд доларів.

14 квітня мають відбутися нові переговори щодо газу з участю ЄС, під час яких Україна сподівається юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-2016 років. 

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 1124 | Добавил: adminA | Теги: впали на 40%, доходи Газпрому, січень-лютий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close