00:01
Заборонити китайське та російське програмне забезпечення в авто планують у США

Очікується, що в понеділок Міністерство торгівлі США запропонує заборонити китайське програмне і апаратне забезпечення у транспортних засобах. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Адміністрація Байдена висловила серйозну стурбованість з приводу збору китайськими компаніями даних про американських водіїв та інфраструктуру, а також потенційного іноземного маніпулювання транспортними засобами, підключеними до інтернету та навігаційних систем.

За словами двох джерел Reuters, запропоноване регулювання заборонить імпорт і продаж транспортних засобів з Китаю з ключовими комунікаційними засобами або програмним чи апаратним забезпеченням з КНР.

Міністр торгівлі Джина Раймондо заявила в травні, що ризики, пов'язані з китайським програмним або апаратним забезпеченням в підключених американських транспортних засобах, є значними.

Департамент також планує запропонувати, щоб заборона на програмне забезпечення набула чинності з 2027 модельного року, а заборона на апаратне забезпечення набуде чинності в січні 2029 або 2030 модельного року. Під заборону потраплять автомобілі з певними функціями Bluetooth, супутникового зв'язку та бездротового зв'язку, а також високоавтономні транспортні засоби, які можуть працювати без водія за кермом.

Заборони будуть поширюватися і на інших іноземних супротивників США, включаючи Росію, повідомили джерела видання.

Як відомо, міністр торгівлі Китаю заявив, що запровадження ЄС мит на електромобілі серйозно завадить торгівлі та інвестиційній співпраці та завдасть шкоди як Китаю, так і Німеччині.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Автомобили | Просмотров: 476 | Добавил: adminA | Теги: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, китай, заборона, авто, Росія, США | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close