18:42
Знову на Байконурі не змогла злетіти російська ракета «Протон-М»

  Несправність ракети стала причиною перенесення планового запуску російського супутника з космодрому Байконур.

Запуск відклали на 5 місяців, передає видання «Новий Регіон».

Ракету-носій «Протон-М» повернули виробнику — космічному центру ім. Хрунічева (Москва).

«Складено новий графік підготовки до старту «Протона-М» із супутником «Експрес-АМ8″ з урахуванням повернення носія з Байконура на завод-виробник для усунення виявлених проблем. Тепер старт намічається здійснити в третій декаді серпня», — повідомляє російський «Интерфакс».

У повідомленні зазначається, що причиною перенесення старту стала металевий пил, виявлена ​​в трубопроводах двох ступенів. На думку фахівців, це могло викликати перебої в роботі двигунів і навіть призвести до аварії. Експерти кілька днів намагалися усунути несправність на космодромі, але визнали, що зробити це в польових умовах неможливо.

Повідомляється, що спочатку запуск повинен був відбутися 6 квітня, потім — у другій половині травня. Це не перша невдача центру ім. Хрунічева останнім часом — раніше в трубопроводах багатоцільового лабораторного модуля, створеного для російської частини МКС, виявили затори. Модуль також повернули на завод, запуск перенесли.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 1159 | Добавил: adminA | Теги: Байконурі, не змогла злетіти російська ракета | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close