00:02
Зробити шкіру та мʼязи прозорими знайшли спосіб вчені

Науковці винайшли спосіб робити шкіру прозорою за допомогою звичайного харчового барвника

 

Дослідники виявили, що звичайний харчовий барвник може тимчасово зробити шкіру, м'язи та інші тканини тварин прозорими. Метод поки не випробовували на людях. Про це йдеться у досліджені, опублікованому в журналі Science, пише The Guardian.

Фото: handout

Зазначається, що це відкриття дає можливість зазирнути всередину тіла тварин без інвазивних втручань.

Під час експерименту дослідники нанесли барвник на живіт миші, і крізь її шкіру стали виднітися органи: печінку, кишківник і сечовий міхур. Також вони нанесли барвник на голову тварини, що дозволило побачити кровоносні судини у мозку.

 

Після того, як барвник змили, шкіра миші повернулася до звичайного стану.

Використання цього методу допоможе лікарям діагностувати пухлини, не вдаючись до хірургічного втручання, вважають науковці.

За словами одного з дослідників Гуосонга Хонга, це також може зробити процедуру забору крові менш болісною, оскільки медики зможуть легше побачити вени під шкірою.

Науковці використали звичайний харчовий барвник тартразин, який є у деяких чипсах та напоях. Виявилося, що барвник, проникають у тканини, дозволяє світлу проходити через них більш вільно, тому вони стають майже прозорими.

Цей метод поки не тестували на людях, але дослідники сподіваються, що він відкриє нові можливості у медицині та наукових дослідженнях.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 306 | Добавил: adminA | Теги: прозорі, мʼязи, шкіра | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close