00:34
5700 сонячних панелей передасть Україні ЄС

У межах ініціативи щодо пожертвування сонячних панелей, яку оголосила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, енергетична компанія Enel подарує Україні 5700 одиниць обладнання. Його планують доставити до літа 2023 року. Про це йдеться у пресрелізі.

Панелі, потужністю 350 Вт кожна, охоплять до 11 400 квадратних метрів дахів. Обладнання розподілять між різними громадськими будівлями в Україні, як-от заклади освіти та охорони здоров’я за пріоритетом, який визначить  український уряд.

Незалежний нагляд за процесом розподілу та встановлення в Україні буде встановлено Секретаріатом Енергетичного Співтовариства у співпраці з відповідними органами влади України, зазначили у Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що ці сонячні панелі виробляються в Європі, у Катанії, за підтримки Європейського інноваційного фонду.

"Вони забезпечуватимуть електроенергією школи, лікарні та пожежні частини. Я переконана, що інші європейські компанії, а також країни ЄС надихнуться цим першим кроком, щоб Україна могла покладатися на чисту електроенергію, вироблену вдома", — додала вона.

Другие интереcные современные новости:

 

Украинские предприниматели, занимающиеся обслуживанием и ремонтом автомобилей, в первую очередь преследуют цель привлечения новой клиентуры.

Новость из рубрики: Бизнес и производство |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 210 | Добавил: adminA | Теги: сонячна, панель, україна, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close