00:48
6000-річні поселення знайшли у Великобританії

В ході археологічних розкопок у каменоломні в Лінкольнширі були знайдені поселення і докази сільськогосподарської діяльності людей, які жили тут близько 6000 років тому.

Зокрема, під час розкопок кар’єру West Deeping вчені виявили римське поселення, а також знахідки доби неоліту та бронзового віку. Найдавніші артефакти включали кераміку, яку використовували для приготування їжі.

“Це місце відноситься не лише до неоліту, бронзової доби чи римської доби, у нас є всі періоди аж до саксонського 6-го століття. Усі ці періоди представлені, і кожен має гарну історію. Це дуже захоплює”, – сказала Ханна Барретт, керівниця проєкту Кембриджського археологічного відділу.

Докази відносяться до пізнього періоду неоліту, включаючи “найбільше зібрання” кераміки, коли-небудь знайдене в Східній Англії або Східному Мідлендсі. Крім того, експерти знайшли кістки тварин і зразки насіння та зерна.

За словами Барретт пейзаж у той час був “диким, з дикими кабанами та ведмедями”:

"Ви відчуваєте, що вони, мабуть, були дуже жорсткими людьми, щоб жити там. І все ж у них є справді складні крем’яні інструменти та кераміка, для виготовлення яких потрібна величезна кількість навичок".

Інші знахідки включають докази наявності римських поселень, а також різьблену кам’яну фігуру бога війни Марса в туніці, що тримає щит і спис, і курган ранньої бронзової доби.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: PR, реклама и маркетинг | Просмотров: 230 | Добавил: adminA | Теги: поселення, Великобританія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close