00:03
Через Дію можливість переоформлення авто з'явиться вже восени

За останні кілька місяців Сервісні центри зробили одразу кілька кроків, щоб спростити розмитнення авто. В Україні все ж таки може з’явитися можливість розмитнення авто через державний додаток Дія.

Так, зараз чиновники обіцяють, що розмитнення в державному додатку буде доступне вже до кінця 2023 року. Про відповідні плани розповіли у МВС.

Проект з оформлення договору купівлі-продажу автомобіля онлайн буде реалізований Міністерством внутрішніх справ спільно з Міністерством цифрової трансформації. Завдяки новій процедурі українці зможуть не відвідувати Сервісні центри, а доступ до всіх послуг буде реалізовано виключно через програму “Дія”.

Після оформлення договору купівлі-продажу онлайн номерний знак людина отримає поштою, як і техпаспорт. Також, за бажанням людина зможе отримати номери на авто та техпаспорт безпосередньо у Сервісному центрі.

Зазначимо, що перед впровадженням онлайн-реєстрації авто, в Кабміні ухвалили цілу низку постанов, спрямованих на полегшення процедури реєстрації авто.

Наприклад, нещодавно набула чинності постанова Кабміну, згідно з якою українцям не потрібно буде звертатися до ТСЦ, щоб зареєструвати новий автомобіль, а це означає, що нове авто можна буде купити виключно в автосалоні та виїхати на повністю оформленому авто.

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 174 | Добавил: adminA | Теги: Дія, авто, переоформлення | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close