20:40
Через нестачу питної води Близькому Сходу загрожують війни

Тринадцять країн Близького Сходу протягом 25 років зіткнуться з катастрофічним дефіцитом прісної води, вважають експерти Міжнародного інституту управління водними ресурсами.

Найбільш серйозну нестачу будуть відчувати шість монархій Перської затоки - Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ, Катар, Кувейт і султанат Оман.

Крім того, значний дефіцит прісної води чекає Ізраїль і палестинські території, повідомляє "РИА-Новости".

На основі розрахунків із використання водних ресурсів, експерти прийшли до висновку, що країни Близького Сходу в меншій мірі дотримуються стратегії водної безпеки. "Ці держави (країни Перської затоки, Ізраїль і Палестина) повністю використовують грунтові води у великих кількостях, опріснюють морську воду, і в осяжному майбутньому зіткнуться з винятковими викликами, пов'язаними з наявністю прісної води", — зазначили експерти.

На їхню думку, дефіцит прісної води, викликаний нераціональним використанням ґрунтових вод, також позначиться на продовольчій безпеці цих країн, які з цієї причини будуть позбавлені можливості виробляти сільськогосподарську продукцію в достатніх кількостях.

Експерти також попереджають, що нестача прісної води у майбутньому може стати однією з основних причин виникнення конфліктів на Близькому Сході.

 

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1412 | Добавил: adminA | Теги: близький схід, нестача питної води, війни | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close