21:46
Через танення льодовиків чотирьом країнам загрожує потоп

До кінця століття понад сто тисяч льодовиків на планеті розтануть, вважають науковці.

Індії, Китаю, Перу та Пакистану загрожує потоп у результаті прориву льодовикових озер через потепління. Про це йдеться у висновку науковців з Університету Ньюкасла у Великій Британії, передає видання Science Alert.

Науковці попередили, що до кінця XXI століття приблизно половина з 215 тисяч льодовиків на планеті розтануть. Під загрозою можуть опинитися приблизно 15 мільйонів людей, які проживають у цих чотирьох країнах.

Найбільше небезпека загрожує Пакистану та Китаю. У Пакистані у безпосередній близькості до льодовикового озера живе понад два мільйони людей та ще один мільйон — у Китаї. На третьому місці у рейтингу небезпеки — Перу, а на четвертому — Індія.

Дослідники наголосили, що передбачити, коли саме льодовикове озеро переповниться, вкрай складно. Нині вчені можуть лише попередити про загрозу. Вони наголосили, що прориви льодовикових озер можуть спричиняти масштабні повені, а шлях руйнування може становити більш як на 100 кілометрів.

На початку нового 2023 року на всій території Європи встановилося аномальне тепло, в тому числі в Україні. Найвищі показники спостерігалися у західних та південних областях нашої держави.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 172 | Добавил: adminA | Теги: льодовик, танення, потоп | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close