16:10
Цивільний літак Ан-2 зник над Балтійським морем

Літак литовської сільськогосподарської авіакомпанії «Клайпедські авіалінії», який летів зі Швеції до Литви, зник з поля зору диспетчерів у суботу ввечері 16 травня.

Про це повідомляє видання Delfi.

Літак пролітав над Балтійським морем, на борту були тільки два пілоти.

Як зазначається, пошуки всю ніч велися військовим кораблем, однак нічого виявити не вдалося. Вранці 17 травня до рятувальної операції приєдналися вертольоти.

Відзначається, що повітряне судно знаходилося в повітряному просторі Литви, за 97 морських миль від аеропорту міста Паланга, коли від нього перестав надходити сигнал. Погодні умови на той момент були нормальними.

За словами директора «Клайпедських авіаліній» Віктораса Шишняускаса, обидва пілоти входили до числа найбільш досвідчених в країні, з більш ніж 40-річним стажем.

«Не знаю, впав літак чи здійснив посадку. Я думаю, що вони на літаку сіли на море. Може його хтось збив, може щось ще. Але технічно він був справний. Найголовніше, щоб люди були живі», – сказав він.

Літак Ан-2, виготовлений у 1981 році, був придбаний «Клайпедськими авіалініями» в Швеції, і пілоти повинні були доставити його до Литви. Літак призначений для розпилення добрив та інсектицидів на полях.

 

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1238 | Добавил: adminA | Теги: цивільний літак Ан-2 зник над Балті | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close