00:35
Для будівництва в космосі можна використовувати пісок із Марсу

Ірландські науковці створили технологію виготовлення міцних будівельних цеглин із марсіанського та місячного ґрунту для майбутніх космічних поселень, повідомляє BBC.

Дослідники з Трініті-коледжу в Дубліні розробили спосіб перетворення ґрунту з Марса та Місяця на міцні будівельні блоки для використання у будівництві космічних баз.

Основу технології становлять вуглецеві нанотрубки, які дозволяють отримувати цеглини з реголіту — розсипчастих порід та пилу з поверхні Марса та Місяця, використовуючи мінімум енергії.

Найміцніші блоки, створені цим методом, мають міцність на стискання до 100 МПа, що перевершує деякі з найкращих земних бетонів. До того ж, вони мають електропровідні властивості, що дає змогу використовувати їх як датчики для контролю стану космічних споруд.

Дослідники вважають, що їхня технологія може бути застосована й у будівельній сфері на Землі. Додавання подібного матеріалу до бетону може збільшити його міцність на 40%.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Стройка и ремонт | Просмотров: 249 | Добавил: adminA | Теги: пісок, марс, космос, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close