00:01
Для здорового харчування як обрати олію

Магазини пропонують великий вибір різних рослинних олій. Багато з них позиціонуються як більш здорова альтернатива звичному нам соняшниковій олії і тим більше тваринним жирам.

Дієтологи нагадують, що стереотипи про здорову їжу не завжди вірні. Експерти пояснили, що при виборі олії потрібно керуватися тим, як в ньому поєднуються насичені і ненасичені жири. Слід віддавати перевагу продуктам з високим вмістом останніх.

Слід також мати на увазі, що те, що олія вважається "хорошою", не робить її корисною для здоров’я. Кулінарні олії дуже калорійні – одна столова ложка містить близько 120 калорій, а одна чашка – близько 1900 калорій”, – звертають експерти. Навіть найкориснішу рослинну олію дієтологи рекомендують використовувати в помірній кількості.

Оливкова олія відома високим вмістом МНЖК, проте поліненасичених (ПНЖК) омега-3 жирів в ній не так багато в порівнянні з іншими рослинними оліями. До того ж оливкова олія починає руйнуватися при більш низьких температурах в порівнянні з іншими оліями.

Фахівці звертають увагу на користь ріпакової олії. Вона є відмінним джерелом мононенасичених жирних кислот (МНЖК) і містить більше омега-3 альфа-ліноленової кислоти. Остання є незамінною жирною кислотою, яку організм людини самостійно не виробляє, а отримує тільки з їжі. Ще одна корисна альтернатива – соєва олія. Вона більш жаростійке в порівнянні з оливковою, містить більше омега-3 жирів і володіє нейтральним смакам.

При цьому не рекомендують зловживати кокосовою олією. Було доведено, що кокосова олія підвищує рівень і "хорошого", і "поганого" холестерину. Варто використовувати цю олію в невеликих кількостях виключно для додання їжі особливого смаку, а готувати на більш корисних оліях.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Справки и рецепты | Просмотров: 609 | Добавил: adminA | Теги: користь, олія, страва | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close