00:22
ДНК віком мільйон років виявили біля берегів Антарктиди

антарктида Біля Антарктиди виявлено викопну ДНК. Статтю про це опубліковано в Nature.

В останні пару десятиліть генетики навчилися секвенувати стародавню ДНК давно мертвих живих істот, щоб отримувати інформацію про їх будову та спорідненість. Збереження молекул ДНК залежить від багатьох факторів, але в цілому вони здатні зберігати інформацію багато тисяч років.

Лінда Армбрехт з Університету Тасманії та її колеги виявили безліч молекул ДНК під час аналізу підводного ґрунту в морі Скоша. Серед них були не лише відносно сучасні фрагменти геномів різних багатоклітинних та одноклітинних мешканців заполярних вод, але й дуже давня копалина ДНК віком 500 тис. – 1 млн років. Серед них були фрагменти, що належать членистоногим, радіоляріям, різним варіаціям найпростіших, а також хребетним тваринам.

На додаток до цього, вчені виявили велику кількість древніх уривків геному діатомових водоростей. Це дозволило їм розкрити історію коливання клімату в Західній Антарктиці в останній мільйон років, зокрема, виявити епізод різкого потепління клімату 14,5 тис. років тому — саме в цей час льодовий щит північної півкулі відступав на північ.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 266 | Добавил: adminA | Теги: ДНК, Антарктида | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close