19:04
Документи бін Ладена у США оприлюднюють

Розвідка США оприлюднила документи, що, за її словами, були роздобуті під час спецоперації 2011 року в Пакистані в маєтку, де переховувався і був ліквідований лідер ісламістської мережі «Аль-Каїда» Усама бін Ладен.

Як мовиться в заяві Управління директора національної розвідки, документи оприлюднені після дбайливого вивчення відповідними органами, і це оприлюднення відповідає закликові президента Барака Обами збільшити прозорість діяльності в галузі національної безпеки.

За цими документами, серед іншого, бін Ладен закликав послідовників не відходити від зосередження на нападах проти інтересів США і не втягатися у внутрішню боротьбу серед мусульман.

Крім того, випливає з документів, у час ліквідації лідер «Аль-Каїди» планував скоординовану медіа-кампанію з метою «відсвяткувати» 10-і роковини терактів у США 11 вересня 2001 року, зокрема, готував відеозвернення.

Усаму бін Ладена ліквідував 2 травня 2011 року десант спецзагонів США у приватному будинку в місті Абботтабаді в Пакистані, де той переховувався протягом тривалого часу.

 

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1162 | Добавил: adminA | Теги: документи бін Ладена у США оприлюдн | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close