00:12
Двосторонню угоду про безпеку підпише Байден із Зеленським

Лідери України та США Володимир Зеленський і Джо Байден в Італії напередодні Саміту миру підпишуть двосторонню угоду про безпеку. Саміт пройде 15—16 червня у Швейцарії. Financial Times із посиланням на неназваних посадовців США пише, що угоду уклали впродовж останніх тижнів на тлі дедалі більшого напруження між Києвом і Вашингтоном.

Один із призначених Зеленським високопоставлених урядовців, який говорив з виданням про відносини між США та Україною, сказав виданню: "Ми далі одне від одного, ніж будь-коли раніше від початку війни. Це дуже, дуже напружено".

Розчарування Джо Байденом звучали в нещодавній заяві Зеленського, коли він дорікнув американському колезі за намір взяти участь у зборі коштів від Демократичної партії в Каліфорнії, а не у Саміті миру в Швейцарії. Він назвав це рішення "не дуже сильним".

Кілька українських посадовців заявили, що розчарування Києва відсутністю підтримки США на найвищому рівні ініціативи щодо проведення мирного саміту є лише однією з багатьох дискусійних точок з Вашингтоном та іншими західними партнерами.

Понад десяток чинних і колишніх українських посадовців і дипломатів країн G7 в Києві, які спілкувалися з виданням, вказують на цілу низку спірних питань.

Серед них — шестимісячна затримка Конгресу зі схваленням американської військової допомоги, очікувана відсутність суттєвого прогресу на шляху до членства України в НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні в липні, заборона адміністрації Байдена на використання Києвом американської зброї для ударів по території росії; а також удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах.

Серед інших напружених моментів — звільнення головнокомандувача Валерія Залужного в лютому та міністра інфраструктури Олександра Кубракова у травні.

Другие интереcные современные новости:


Модель Avensis японского автомобильного концерна Toyota отличается повышенной надежностью, впрочем, как и другая продукция этого производителя.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 389 | Добавил: adminA | Теги: безпека, угода, Байден, зеленськиий | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close