00:22
Євросоюз захищатиме від кібератак ШІ за 1 мільярд євро

Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон в ефірі телеканалу LCI повідомив, що Євросоюз перебуває у процесі розгортання спеціального "кіберкупола" для захисту від хакерів та експлойів.

"Такого не було ніде у світі, ми перші, хто зробив це на континентальному рівні. Нам треба захищатися. Створюється архітектура, заснована на операційних центрах з кібербезпеки, які являють собою суперкомп’ютери, оснащені спеціальними алгоритмами штучного інтелекту", — заявив Бретон в ефірі телеканалу LCI.

За словами чиновника, "кіберкупол" буде під'єднаний до мереж у декількох країнах, щоб можна було легко виявити кібератаку на її початковому етапі в будь-якому секторі". Також Бретон розповів, що вартість системи становить € 1 млрд.

"Акт про кібербезпеку", в рамках якого розгортається "кіберкупол", офіційно буде представлений Єврокомісією 18 квітня.

Проте, не лише ЄС планує посилити кіберзахист та уникнути потенційних загроз від хакерів. Раніше ми розповідали, що Пентагон запросив на роботу кіберфахівців за допомогою нового сайту. Міністерство оборони США запустило майданчик, який супроводжуватиме Bug Bounty-програму Hack the Pentagon (HtP). Його призначення — надавати фахівцям винагороду за виявлення помилок у рамках розширення комплексної стратегії з кібербезпеки.

 

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 203 | Добавил: adminA | Теги: Євросоюз, кібератака, захист, кіберкупол, ші | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close