17:49
Фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні» у Вільнюсі 40-ву нагороду

Стрічку «Плем'я» відзначено вже 40-ю нагородою у Вільнюсі. На 20-му міжнародному кінофестивалі «Кіновесна» (Kino Pavasaris) фільм переміг у номінації «Найкращий режисер», повідомляє Film New Europe.com.

Картина була представлена у програмі «Нова Європа - Нові імена». У ній змагалися дебютні й другі за рахунком фільми кінорежисерів Східної та Центральної Європи та Балкан.

Перемогу у номінації «Найкращий фільм» здобула стрічка «Коза» словацького режисера Івана Остроховського, якого захопила історія про літні роки боксера.

У конкурсній програмі «Балтійський погляд» були представлені стрічки з країн, що межують з Балтійським морем. «Найкращим фільмом» у цій програмі стала стрічка «Вікторія» Себастьяна Шіппера (Німеччина). А перемогу у номінації «Найкращий режисер» здобув Джошуа Оппенгаймер (документальна стрічка «Погляд тиші»).

Цього року фестиваль охопив п'ять міст Литви - Вільнюс, Каунас, Клайпеді, Шяуляй і Панявєжис.

Щорічно «Кіновесна» представляє понад 200 фільмів - від лауреатів «Оскара» до специфічних документальних і короткометражних фільмів маловідомих авторів.

Фестиваль співпрацює із кінофорумами у Варшаві, Сараєво, Софії, Талліні, Мінську та Вроцлаві, а також з кінокомпаніями і дистрибуторами незалежних кінострічок.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Шоу-бизнес и кино | Просмотров: 1242 | Добавил: adminA | Теги: фільм «Плем’я», Вільнюсі, «Кіновесні», 40-ву нагороду | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close