19:54
Італійський нейрохірург готується до операції з пересадки голови - майже містика

Італійський нейрохірург Серджо Канаверо (Sergio Canavero) заявив про свій план провести першу трансплантацію голови людини вже в 2017 році.

Свій проект вчений представив на конференції Американської Академії хірургів ортопедії та неврології (AANOS), яка проходить в штаті Меріленд (США), за інформацією New Scientist, передає УНІАН.

Операції з пересадки голови в першу чергу розраховані на пацієнтів, у яких діагностовано онкологічні захворювання, паралітиків, які страждають від захворювань рухових нейронів (наприклад, Стівен Гокінг).

Метод Канаверо спирається на вже існуючі досягнення науки. Пересадку голови на тіло іншої мавпи провели вже в 1970-х роках: мавпа прожила з новою головою дев'ять днів, однак її імунна система відторгнула чужорідні органи.

Операцію туринський хірург планує провести в Лондоні. Донором нового тіла виступить людина, що знаходиться в стані мозкової смерті. Після охолодження тіл реципієнта і донора, дуже гострим ножем дві голови відокремлюються від хребта - одночасно.

Після цього кінці спинного мозку склеюються поліетиленгліколем. Після цього пацієнт залишається в комі приблизно на чотири тижні, щоб кровоносні судини і м'язи не рухалися, поки голова адаптується до нового тіла.

Очікується, що після виходу з коми людина зможе рухатися, відчувати своє обличчя і навіть говорити «старим» голосом. Однак операція Канаверо буде пов'язана з серйозними проблемами у сфері медичної етики.

Наприклад, біологічним батьком одержувача нового тіла буде донор, так як сперматозоїди (або яйцеклітини) належать йому.

Тим не менш, хірург сподівається, що в найближчому майбутньому технології клонування дозволять старіючим жителям планети вирощувати нове здорове тіло з власної ДНК.

 

Другие интереcные современные новости:


Чтобы в автомобиле работала магнитола, кондиционер или ближний свет, а самое главное можно было завести мотор, нужен источник электрической энергии – аккумулятор.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 1245 | Добавил: adminA | Теги: майже містика, пересадки голови, операції, італійський нейрохірург | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close