19:08
Конгрес включив посилення міграційної політики США в пакет допомоги Україні

Представники Конгресу США проголосують за пакет підтримки України на суму 61 млрд доларів лише у поєднанні з заходами посилення американсько-мексиканського кордону. Про це повідомляє Голос Америки у неділю, 19 листопада.

Республіканці Конгресу за ініціативою спікера Палати представників США Майка Джонсона розділили запропонований президентом Джо Байденом пакет допомоги Ізраїлю та Україні на окремі пакети допомоги кожній з країн.

В український пакет включили посилення кордону США з Мексикою та імміграційного законодавства. Сенатор-республіканець Марко Рубіо пояснив таке рішення запитом суспільства. За його словами, американці питають, чому «Україна важливіша за п’ять-шість тисяч нелегальних мігрантів» щодня.

Питання нелегальної міграції є давнім пріоритетом республіканців, зазначає видання. Демократи підтримують необхідність реформування системи, проте їхні бачення розрізняються.

Аналітики зазначають, що питання посилення кордону може ускладнити ситуацію для України через затягування строків прийняття рішення.

Водночас республіканці вже провели з демократами переговори про пакет підтримки для України, які сенатор-демократ Майкл Беннет назвав одними з найскладніших за час його роботи в Конгресі.

NBCNews з посиланням на політиків пише, що Конгрес сподівається ухвалити пакети для України та Ізраїлю, а також внести зміни до імміграційної системи США до Різдва — 25 грудня.

20 жовтня Білий дім запросив у Конгресу майже 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів. У проєкті не передбачено допомоги Україні.

3 листопада прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр сказала, що США почали надсилати Україні менші пакети військової допомоги, щоб і надалі підтримувати її, доки в Конгресі спостерігається "безвихідь" щодо питання фінансування.

7 листопада демократи в Сенаті США заблокували допомогу Ізраїлю окремо від України.

9 листопада в Пентагоні заявили, що, поки Конгрес не ухвалить фінансування, допомога Україні буде надходити невеликими пакетами.

15 листопада Палата представників США проголосувала на підтримку законопроєкту про продовження тимчасового фінансування уряду для запобігання можливому "шатдауну" без додаткової допомоги для Ізраїлю чи України. Ініціативу представив республіканський спікер Палати представників Майк Джонсон.

17 листопада президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду без додаткової допомоги Україні та Ізраїлю, щоб уникнути шатдауну.

Агентство Bloomberg писало, що США можуть відкласти до середини грудня або довше військову допомогу Україні.

Другие интереcные современные новости:


Модель Avensis японского автомобильного концерна Toyota отличается повышенной надежностью, впрочем, как и другая продукция этого производителя.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 929 | Добавил: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close