00:10
Має кращі властивості та якість залізо, отримане за допомогою водню

залізо водень Дослідження в рамках проєкту HYBRIT показало, що залізо, отримане шляхом прямого відновлення (DRI) воднем, має кращі властивості та якість.

Таке залізо є високометалізованим і має кращі механічні властивості та властивості старіння, порівняно з залізом, що отримують за допомогою викопного палива, повідомляє пресслужба Vattenfall.

В повідомленні зазначили, що таке залізо легко використовувати, транспортувати та зберігати. А використання водню практично повністю усуває викиди вуглецю.

Технічний директор SSAB і член правління HYBRIT Мартін Пей наголосив, що технологія допоможе у “зеленому” переході металургії.

"Ми зробили шлях декарбонізації виробництва сталі більш доступним та ефективним на основі водню. Це може допомогти пом’якшити зміну клімату", – сказав він.

В пресслужбі пояснили, що проєкт HYBRIT був започаткований компаніями SSAB, LKAB і Vattenfall для розробки нової технології виробництва чавуну та сталі на основі водню з метою створення ланцюжка створення вартості без використання викопного палива від шахти до готової сталевої продукції. У червні 2021 року HYBRIT-ініціативі вдалося виготовити перший у світі губчастий чавун прямого відновлення воднем на пілотному заводі, побудованому за підтримки Шведського енергетичного агентства.

Компанія Hybrit Development AB подала патентні заявки з описом винаходів до Європейського патентного відомства.

"Дуже обнадійливо бачити, що ці результати не тільки підтверджують кліматичні переваги заміни викопного палива на водень з електроенергії без викопного палива, але й те, що декарбонізація може фактично призвести до кращих промислових процесів і продуктів", – сказав старший віце-президент і керівник відділу стратегічного розвитку Vattenfall Андреас Регнелл.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 263 | Добавил: adminA | Теги: водень, якість, Залізо | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close