00:11
Міненергетики: розраховувати виключно на власний видобуток вугілля буде Україна

видобуток вугілля У найближчі два роки Україна буде розраховувати виключно на власний видобуток вугілля, попри те, що в результаті повномасштабного вторгнення росії чверть українських державних шахт опинилися на тимчасово окупованій території.

Про це повідомило Міністерство енергетики, посилаючись на інформацію голови відомства Германа Галущенка за підсумками засідання пленуму ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості та засідання Ради голів Незалежної профспілки гірників України.

Учасники засідань обговорили особливості роботи галузі та логістики в умовах воєнного стану та приділили особливу увагу питанням забезпечення безпеки гірників.

Галущенко зазначив, що після 24 лютого 1/4 державних шахт опинилися на тимчасово окупованій росією території.

Міністр відзначив героїзм працівників, які, попри регулярні ворожі обстріли, щодня продовжують працювати в шахтах і забезпечувати постачання вугілля на підприємства теплової генерації.

Галущенко наголосив на важливості вугільної галузі, насамперед з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни в осінньо-зимовий період.

"Враховуючи агресію росії, в тому числі на енергетичному фронті, найближчі два роки ми маємо розраховувати виключно на власний видобуток вугілля", - зазначив міністр.

Першочергове завдання, за словами міністра, забезпечити сталий видобуток, заробітні плати та безпеку працівників, технічне забезпечення та захист від техногенних катастроф.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 243 | Добавил: adminA | Теги: міненергетика, україна, вугілля, видобуток | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close