00:21
На 90 років засекретять заповіт королеви Британії Єлизавети II

заповіт королева британія Заповіт королеви Великої Британії Єлизавети II не буде оприлюднений публічно, його буде запечатано та замкнено в сейфі щонайменше на 90 років. Про це пише Reuters.

Практика запечатування заповітів померлих членів королівської сім’ї бере свій початок з 1910 року і рідко згадуваного про принца Френсіса Текського, чий заповіт є одним із понад 30, які зберігаються в сейфі в невідомому місці в Лондоні під наглядом судді.

Після смерті старшого члена королівської сім’ї виконавець заповіту звертається до голови відділу сімейних справ Верховного суду Лондона з проханням запечатати заповіт. Судді на цій посаді завжди погоджувалися.

Ці подробиці були невідомі світу доти, поки у квітні 2021 року не помер чоловік королеви, принц Філіп. Тоді судді Ендрю Макфарлейну довелося розглядати заяву про запечатування його заповіту.

Суддя постановив, що заповіт справді має бути скріплений печаткою, але вирішив опублікувати своє рішення, щоб дати громадськості хоч якесь розуміння того, що відбувається і чому.

"Ступінь розголосу, який, ймовірно, приверне публікація, був би дуже великим і повністю суперечив би меті збереження гідності суверена", — написав він, додавши, що це необхідно для того, щоб монарх міг виконувати свою конституційну роль.

Заповіт покійної королеви буде зберігатися у сейфі разом із заповітом її чоловіка, а також її матері Єлизавети та сестри принцеси Маргарет, які померли в 2002 році.

Заповіт Маргарет був предметом юридичного оскарження Робертом Брауном у 2007 році, який стверджував, що є позашлюбним сином принцеси, і який хотів побачити його, щоб просувати свої вимоги. Суди відхилили його переконання як "нераціональні", і йому не дали доступу.

Нагадаємо, королева Великої Британії Єлизавета II померла 8 вересня. У Букінгемському палаці назвали дату похорону – 19 вересня.

11 вересня у лондонському Сент-Джеймському палаці пройшла церемонія проголошення Чарльза III королем Сполученого Королівства. Учора він уперше звернувся до парламенту.

Глав іноземних держав та їх подружжя, які прямують до Лондона на державний похорон королеви Єлизавети II, попросили прибути до Великої Британії комерційними рейсами та заборонили використовувати вертольоти для пересування.

Щонайменше 1,5 млн квітів, здебільшого гвоздик, будуть відправлені у Велику Британію з Туреччини для використання під час церемонії поховання королеви Єлизавети ІІ.

Новий король Великої Британії вже дав зрозуміти диктаторам росії та білорусі своє ставлення до них. Букінгемський палац не запросив представників цих країн, а також М’янми на державні похорони королеви Єлизавети II.

Діти королеви Єлизавети король Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард взяли участь у рідкісній церемонії — Вігілії принців, почесній варті біля труни з тілом матері в Соборі Святого Джайлса в Единбурзі.

Другие интереcные современные новости:

 

Украинские предприниматели, занимающиеся обслуживанием и ремонтом автомобилей, в первую очередь преследуют цель привлечения новой клиентуры.

Новость из рубрики: Бизнес и производство |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 261 | Добавил: adminA | Теги: Королева, єлизавета II, секрет, Британія, заповіт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close