10:24
На Землю повернувся супутник NASA, який допоміг уповільнити глобальне потепління

ERBS супутник Після 38 років на орбіті мертвий супутник NASA повернувся на Землю. Супутник, відомий як Earth Radiation Budget Satellite або ERBS, був запущений у 1984 році на борту космічного човника Challenger. Супутник працював до 2005 року, збираючи дані про те, як Земля поглинала та випромінювала енергію нашого Сонця.

ERBS вимірював концентрацію озону, водяної пари та аерозолю, включаючи діоксид азоту, у стратосфері Землі. Загиблий супутник NASA став основою для підтвердження того, що озоновий шар руйнується хлорфторвуглецями та допоміг експоненціально уповільнити глобальне потепління. Це був лише один із багатьох старих і мертвих супутників, які NASA має на орбіті.

Дані, зібрані ERBS, допомогли сформувати Монреальську протокольну угоду, яка була підписана в 1987 році та спостерігала різке зниження в усьому світі, щоб допомогти уповільнити пошкодження озону та підтримувати нижчу глобальну температуру. Без даних, які надавав цей мертвий супутник NASA, дослідження 2021 року стверджує, що ми були б на шляху до колапсу озонового шару до кінця століття.

Це стало можливим завдяки Stratospheric Aerosol and Gas Experiment II (SAGE II) на борту ESRB. Супутник і інструменти були розроблені для роботи лише протягом двох років, але не були виведені з експлуатації протягом 21 року. Тепер NASA покладається на SAGE III, який розташований на борту Міжнародної космічної станції, щоб допомогти стежити за станом озонового шару.

Легко недооцінити, наскільки важливим був цей мертвий супутник NASA для досягнення важливої ​​мети для людства. З кращим розумінням того, як працює наш озоновий шар, вчені та дослідники змогли висунути речі, які допомогли уповільнити зміну клімату. Однак ці проблеми не зникли, і підвищення глобальної температури все ще викликає серйозне занепокоєння.

Загиблий супутник NASA знову увійшов в атмосферу Землі в неділю, 8 січня, над Аляскою. На момент входу в атмосферу NASA каже, що ймовірність того, що хтось постраждає від уламків, становила приблизно 1 до 9400, що робить їх надзвичайно низькими. Неясно, яка саме частина цього старого супутника пережила падіння назад на Землю.

Другие интереcные современные новости:

 

 

Сохраняют полный комплект витаминов: Диетолог рассказала о пользе замороженных продуктов.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 212 | Добавил: adminA | Теги: земля, NASA, ERBS, супутник, Глобальне потепління | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close