15:06
Найбільша міська скульптура Польщі - Поїзд в небо

Художник з польського Вроцлава, Анджей Яродзські (Andrzej Jarodzki) став автором найбільшої міської скульптури на території Польщі. Проект був задуманий невипадково. Його замовниками стали муніципалітет Вроцлава і місцева компанія Archicom.

Скульптура була встановлена рівно п’ять років тому. В акурат на 20-річчя компанії. Паровоз був відтворений художником. Закуплений у одного музею був лише силовий агрегат.

Його вік на сьогоднішній день становить 70 років. Паровоз становить більше тридцяти метрів в довжину і важить близько вісімдесяти тонн.

Ідея створення такої скульптури прийшла художнику абсолютно випадково, коли він грав зі сином його потягом. Незважаючи на те, що скульптура стоїть всього п’ять років, вона вже стала однією з найбільш знаменитих визначних пам’яток міста.

Другие интереcные современные новости:


Вы зашли на авторынок и ваш взгляд буквально прикипел к гордо красующемуся Subaru. Возможно, что это и есть та самая любовь с первого взгляда и на всю оставшуюся жизнь.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 1218 | Добавил: adminA | Теги: найбільша міська скульптура Польщі, Поїзд в небо | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close